Persediaan Menyusukan Anak Angkat Dengan Set Penyusuan Shaklee

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Beberapa hari lepas Lynd mendapat perkhabaran gembira dari salah satu pelanggan yang dalam persediaan menyusukan anak angkat yang bakal lahir tidak lama lagi. 2 bulan lepas Puan S menghubungi saya dan meminta cadangan mengenai vitamin shaklee yang sesuai untuk penyusuan susu ibu.

menyusukan anak angkat


Antara langkah awal dalam usaha untuk menyusukan anak angkat adalah dengan mendapatkan suntikan / pil bagi menghasilkan susu ibu. Boleh ambil khidmat nasihat dari doktor yang mana kaedah yang sesuai.

Langkah seterusnya adalah memberikan ransangan pada payudara supaya kilang susu dapat diaktifkan. Dalam usaha untuk menyusukan anak angkat, peringkat ini memang memerlukan keazamanan yang kuat dan persediaan perlu dibuat seawal mungkin.

Selepas 2 bulan Puan S menghantarkan gambar ini kepada Lynd.

menyusukan anak angkat
Hasil Susu Ibu Yang di pam setai hari selama 3x sehari

Ya Allah, tak tergambar dengan kata-kata bagaimana kagumnya dan besarnya kekuasaan Allah. Bagaimana Allah berikan kekuatan dan semangat kepada Puan S untuk menyusukan anak angkat beliau.

Beliau menghargai setiap titis susu yang keluar dan bukan ukuran hasil yang dilihat. Itu cukup buat air mata Lynd bergenang. bertapa bertuahnya bayi itu nanti.

penyusuan susu ibu
Feedback dari Puan S

Kalau diikutkan masa hari pertama beliau mula ambil Set Penyusuan Shaklee, itu adalah hari titisan susu pertama yang keluar. Puan S dengan gembira dan syukur berkongsi detik itu dengan Lynd. Tapi Lynd yakin, ikhtiar beliau menyusukan anak angkat dengan bantuan vitamin Shaklee hanyalah asbab. Itu adalah rezeki beliau berkat keazaman dan susah payah beliau.

Ada yang nak tahu kombinasi vitamin Shaklee apa yang Lynd cadangkan ? Bersesuaian dengan bajet dan keperluan Puan S, Lynd cadangkan Set Penyusuan Shaklee Bajet yang terdiri daripada 3 kombinasi produk berikut.


menyusukan anak angkat


Set Penyusuan Bajet terdiri 


ESP -  Sumber protein dari soya GMO yang memberikan tenaga kepada ibu dan membekalkan protein berkualiti. Proses menyusukan anak disamping menguruskan aktiviti harian pasti akan memberi kesan pada tenaga ibu.

Alfalfa - Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan yang dikenali sebagai raja tumbuhan kerana kandungan nutrisi yang tinggi dan dipercayai merupakan Galactogue iaitu merupaakan penggalak susu.

Ostematrix -  Keperluan ibu menyusu adalah sangat berkait rapat dengan kalsium. Bagi jangka masa pendek, ibu akan kerap rasa sakit belakang dan sakit badan. Bagi jangka masa panjang pula wanita lebih terdedah kepada osteoporosis.


InsyaAllah fungsi lengkap dalam kombinasi produk ESP, Alfalfa dan Osteometrix dapat membekalkan nutrisi yang secukupnya bagi ibu yang bakal menyusukan anak angkat mereka. 

Bagi yang ingin menyusukan anak angkat, boleh dapatkan khidmat nasihat dari doktor mengenai kaedah untuk menghasilkan susu ibu dan juga dapatkan sokongan dan konsultansi daripada orang yang berpengalaman bagi membantu kita dalam memberikan sokongan dalam ransangan dan pengendalian susu ibu.

Kalau inginkan khidmat nasihat dari Lynd pun boleh. InsyaAllah Lynd cuba sebaik mungkin berbekalkan pengalaman menyusukan 3 orang anak dan juga latihan sebagai peer counselor sebelum ini. Semoga ceria Puan S ini menjadi inspirasi kepada ibu-ibu yang sedang ikhtiar untuk menyusukan anak angkat mereka.

Teruskan pembelian melalui pengedar kami dan untuk sebarang pertanyaan / Konsultansi.
Lynd Abu Bakar

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13Tiada ulasan: