Kenapa Protein Soya Pilihan Terbaik

Memberikan yang terbaik untuk keluarga anda bukanlah tugas yang mudah terutama dalam soal memilih makanan dan minuman yang sihat dan enak untuk seisi keluarga. Tugas menjadi lebih rumit dengan deretan ratusan jenis produk di pasaran, mengaburi pandangan kita dengan label yang mengelirukan dengan pewarna dan perisa makanan tambahan. Jangan bimbang, kami bantu anda untuk memilih sumber protein yang betul dengan 5 petua.Protein Tumbuhan vs Protein berasaskan haiwanKedua-dua protein tumbuhan dan berasaskan haiwan mengandungi kendungan protein yang sama. Walaubagaimana pun, sumber berasaskan haiwan seperti dagi ng merah atau ayam mengandungi bahan kima berbahaya dan berpenyakit. Protein soya lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua.

Kandungan Kolesterol  Tinggi vs Rendah


Protein berasakan tumbuhan mengandungi sifar kolesterol.

Kandungan Tinggi Lemak vs Rendah Lemak


Ayam mengandungi lemak tepu dan transfat. Manakala protein berasaskan tumbuhan bebas daripada lemak. Jadi, makan lah kacang, biji-bijian, tauhu dan bijirin penuh yang memberikan anda protein tanpa lemak berlebihan.


Sumber semulajadi vs Sumber yang di proses


Seboleh mungkin dapatkan protein anda dalam keadaan semulajadi. Makanan yyang diproses mungkin kehilangan kandungan nutrient. Apabila anda tidak mendapat protein yang mencukupi, dari diet anda, anda boleh memilih serbuk protein berkualiti tinggi yang menjadikan asid amino dan kalsium untuk menguatkan tulang dan gigi.


GMO vs Bukan GMOGMO (Organisme yang diubahsuai secara genetic) ialah tumbuhan, haiwan, mikroorganisma atau organism lain yang genetiknya telah diubah suai menggunakan pengubahsuaian genetic atau teknik kejuruteraan. GMO ini telah dikaitkan dengan perlbagai risiko kesihatan.

Sumber Shaklee Today 2017.

Pembelian produk menggunakan kaedah bank transfer atau konsultansi produk 

Hubungi : Lynd Abu Bakar

Klik Disini


Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: